Biohovězí maso
Zde naleznete naši nabídku na Bio hovězí maso.
Objednávky posílejte ZDE nebo na tel.+420 776 655 689 Křižánek Petr
BIO hovězí maso je hovězí maso pocházející výhradně z EKOFAREM, kde jsou povolena pouze přírozená krmiva. Nesmí se krmit např. antibiotiky, masokost.moučkou, hormony a ani jinak geneticky upravovanými doplňky. Je to produkt, který je sledovám opravdu přísnými kritérii oproti bězné produkci. Je podloženo certifikátem.
Proč teda zrovna BIO hovězí? V čem je lepší než běžný produkt?
- garantovaný prokazatelný a neanonymní původ
- maso z kontrolovaných ekologických chovů
- maso není z mléčných plemen, ale z kvalitních plemen chovaných na maso
- maso je křehké, prochází zráním
- maso je testováno na BSE (jako vůbec první v ČR)
Plemeno chované na tento produkt je odolnější vůči nepříznivému počasí a má obrovskou kvalitu a čerstvost masa.
Doporučujeme recept: OSSO BUCO [zdroj: http://www.sitalemvkuchyni.cz]
Ingredience (4 porce):
- 4 telecí kosti s morkem
- 1 cibule
- 50 g másla
- 2 dl bílého vína
- 2 dl hovězího vývaru
- 2 stroužky česneku
- hrst petrželové natě
- citronová kůra
- mouka na obalení
- sůl
Telecí morková kost je specialitou severní Itálie, oblasti kolem Milána. V tomto kraji nepěstují rajčata ani olivy, protože tu mají chladnější podnebí. A jelikož náš recept pochází odtamtud, budeme podle tradice používat máslo namísto olivového oleje a ke slovu se nedostane ani jedno rajče.
Postup
Maso osolíme, lehce obalíme v mouce a v pánvi na másle orestujeme z obou stran do zlatova. Nakrájíme cibuli a přidáme ji k masu, zalijeme vínem a počkáme, až se vypaří alkohol. Poté maso podlijeme vývarem, přiklopíme pokličkou a necháme asi hodinu a půl dusit. Nakonec připravíme gremolatu: smícháme nasekaný česnek, strouhanou citronovou kůru a nasekanou petrželku a přidáme k masu.
Servírujeme například s šafránovým rizotem.
FOTOGALERIE: